Biografie

foto Fjodor Buis

.

Ricus van de Coevering is schrijver van de romans Sneeuweieren, Noordgeest en De hooier. Daarnaast publiceert hij korte verhalen, soms een artikel, en schrijft hij een enkele keer voor toneel.

Met Sneeuweieren won hij de Academica Literatuurprijs, de landelijke prijs voor het beste debuut van het jaar, en werd hij verkozen tot Schrijver van Nu (ECI) zodat het boek werd opgenomen in de gelijknamige reeks, de langstlopende literaire reeks in het Nederlands taalgebied.

Sneeuweieren werd door recensenten in dag- en weekbladen zeer lovend ontvangen en verscheen in top 10 lijstjes van beste boeken van het jaar. Er verscheen een aparte uitgave als Rainbow Pocket en inmiddels is de roman voor de zevende keer in herdruk.

Met Noordgeest werd hij genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs en de Gouden Strop, de prijs voor de beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende roman van het jaar. Er verschenen lovende recensies en interviews in o.a. NRC HandelsbladTrouwDe TelegraafGazet van AntwerpenHet ParoolBNR NieuwsradioAT5NPO Radio1 etc.  

Fragmenten van zijn werk werden opgenomen in o.a. De Nederlandse literatuur van de 21ste eeuw (samengesteld door Wim Brands) en hij werd genoemd in o.a. Gids voor de wereldliteratuur van Pieter Steinz. Hij gaf lezingen bij het Academisch Genootschap Eindhoven, Arti et Amicitiae in Amsterdam en het Europäische Literaturfestival in Kiel, Duitsland, maar ook bij boekhandels en leesclubs.

Zijn werk wordt door tienduizenden gelezen.

Voordat hij romanschrijver werd, studeerde hij in Nijmegen en Brighton.

Hij woonde twintig jaar in Amsterdam, is inmiddels in Arnhem neergestreken, en werkt daar aan zijn vierde roman.   

Voor meer info zie wikipedia of enkele interviews: 12 – 3

.

.

.