Nieuws

12 MAA 16

Begin 2016 ging aan de Radboud Universiteit Nijmegen editie elf van de postacademische cursus Recente Nederlandse en Vlaamse letterkunde van start. In elk van de acht colleges staat een “spraakmakend, verrassend en soms zelfs gedurfd boek centraal”, waarover een deskundige zijn of haar licht zal laten schijnen. De cursus wordt georganiseerd door de Opleiding Nederlandse Taal en Cultuur, die onlangs tot beste opleiding Nederlands van het land is uitgeroepen. De vijfde avond werd gevuld met een lezing van letterkundige Jeroen Dera over Noordgeest van Ricus van de Coevering.

11 MAA 15

Bent u claustrofobisch? Lees dan de weidsheid van Ricus van de Coevering, aldus De Boekenapotheek, uitgeverij Podium (gebonden met leeslint), vertaald uit het Engels door Hester Tollenaar en Roos van de Wardt, aangevuld door Maarten Dessing. “Een ode aan de mogelijkheden van de roman” – THE GUARDIAN / “Een serieus boek, dat door middel van goed getroffen samenvattingen en handige lijstjes de lol en het nut van de literatuur viert.’ – NRC HANDELSBLAD

 

10 NOV 15

Presentatie van Dit is het mooiste ooit, Nederland in Ideeën, te Stedelijk Museum Amsterdam, met essays van o.a. Dick Swaab, André Kuipers, Job Cohen, Ricus van de Coevering, Jeroen Smit, Nelleke Noordervliet, Gustaaf Peek, Wende Snijders en Ben Tiggelaar.

31 AUG 2015

Bespreking van de eerste twee romans van Van de Coevering in het Vlaams-Nederlands Cultureel Magazine  Ons Erfdeel (sinds 1957) door dr. H. van Dijk.  

 

6 JUL 15

Nederlands Letterenfonds investeert in derde roman van Ricus van de Coevering.

20 MEI 15

Lezing over Noordgeest, theater van Boekhandel Feijn te Alkmaar, 20.00 uur.

07 APR 15

Noordgeest genomineerd voor de (longlist) Gouden Strop 2015 (10.000 euro), de prijs voor de beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende roman. Eerdere genomineerden o.a. Tim Krabbé, Maarten ’t Hart, Peter Buwalda, Marion Pauw en Tomas Ross.

14 MAA 15

Optreden op het Boekenbal voor lezers, officiële afsluiting van Boekenweek 2015, in De Lichtfabriek te Haarlem met o.a. Dimitri Verhulst, Kader Abdolah, Kamagurka en Pieter Steinz, 21.15 uur Podium Energiehuis. Tickets (17,50) via www.boekenweek.nl. Met dank aan Athenaeum Boekhandel i.s.m. Stichting CPNB en met medewerking van Boekhandel H. De Vries, Kennemer Boekhandel, Boekhandel Gillissen & Co, Boekhandel Blokker, Boekhandel Bloemendaal, Boekhandel Bredero en Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

06 MAA 15

Verschenen: De Nederlandse literatuur van de 21ste eeuw – de nieuwe schrijvers van het nieuwe millennium, uitgeverij Atlas Contact, met o.a. Peter Buwalda, Ricus van de Coevering, Saskia De Coster, Esther Gerritsen, Ernest van der Kwast, Jan van Mersbergen, Marente de Moor, Gustaaf Peek, Ilja Leonard Pfeijffer, Franca Treur, Annelies Verbeke, Joost de Vries, Robert Vuijsje…