Biografie

.

Ricus van de Coevering (Asten, 1974) is schrijver van de romans Sneeuweieren en Noordgeest. Daarnaast publiceert hij korte verhalen, artikelen en essays.

Met Sneeuweieren won hij in 2009 de Debutantenprijs (€15.000), de grootste jaarlijkse literaire prijs voor het beste Nederlandstalige debuut voor volwassenen — en werd hij verkozen tot Schrijver van Nu (ECI) zodat zijn debuut werd opgenomen in de gelijknamige reeks, de langstlopende literaire reeks in het Nederlands taalgebied.

Met Noordgeest werd hij in 2014 genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs longlist (€15.000), de jaarlijkse literaire prijs voor schrijvers onder de 40 jaar van wie minimaal twee prozawerken zijn uitgegeven — en in 2015 voor de Gouden Strop longlist (€10.000), de prijs voor de beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende roman van het jaar.  

Voordat hij romanschrijver werd studeerde hij af aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en aan de University of Brighton, Sussex. Hij gaf enkele jaren economie- en wiskundeles, richtte een opticienzaak op in Pskov (Rusland), en beveiligde kantoor- en bankgebouwen in Amsterdam.

Hij woont in Amsterdam, waar hij werkt aan zijn derde roman.   

Voor meer info zie wikipedia of enkele interviews: 123 

 

 

 

 

.

.

.